keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Bbq-purilaiset

Lainasin kirjastosta Jere Niemisen hiljattain ilmestyneen Vegaanin kotiruokakirjan. Sisältö oli hyvin pitkälti juuri sellaista arkiruokaa, jollaista itse teen; soijarouheutta sinne, tofua tänne. Kirjassa on kuvat jokaisesta reseptistä, mutta valitettavasti kuvien laatua ei voi kehua. Tämä kirja olisi kuitenkin oiva aapinen vegaaniruokailua aloittelevalle.

Kirjasta löytyy kuusi mielenkiintoista hampurilaispihvireseptiä. Kokeilin niistä hieman muokaten bbq-pihvejä. Hampurilaissämpylöinä käytin Lidlin valmiita, paketissa kuusi sämpylää ja hintaa 0,99 euroa. Bbq-kastikkeena käytin vihreäsävyisessä pakkauksessa olevaa HP:n Original BBQ Sauce - Classic Woodsmoke Flavouria. Nämä olivat varsin nopea, helppo ja herkullinen apu roskaruokanälkään :)



noin 6 pihviä:

kiinteämaltoinen peruna
250 g maustamatonta tofua
1 dl grillauskastiketta
3/4 dl korppujauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
rypsiöljyä paistamiseen

Kuori ja raasta peruna hienoksi raasteeksi. Hienonna perunaraaste, tofu ja grillauskastike sauvasekoittimella. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja vaivaa taikinaa hetki käsin. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne pannulla rypsiöljyllä muutaman minuutin ajan per puoli.

Tarjoile pihvit paahdettujen hampurilaissämpylöiden välissä jäävuorisalaatin, pieneksi pilkotun sipulin, ketsupin, grillauskastikkeen ja Tofutti-sulatejuustoviipaleiden kanssa.

1 kommentti:

  1. Herkullisen näköinen. Pitääkin laittaa kokeiluun. :)

    VastaaPoista