sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Piparkakut

Ystäväni lähtee talveksi toiselle puolelle Suomea. Tänään juhlitaan läksiäisiä, ja ensimmäisen adventin kunniaksi päätin leipoa pipareita ystävälleni matkaevääksi.


2 dl sokeria
11/2 dl siirappia
1/2 rkl kanelia
1/2 rkl kaardemummaa (jauhettuna)
1/2 rkl pomeranssinkuorta
1/4 rkl neilikkaa
1/2 rkl soodaa
200 g margariinia
n. 8 dl vehnäjauhoja

Laita kattilaan sokeri, siirappi, kaneli, kaardemumma, pomeranssinkuori ja neilikka. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja siirrä sitten kylmälle levylle. Lisää sooda, sekoita. Lisää margariini palasina ja anna sulaa. Kaada seos taikinakulhoon ja lisää jauhot vähitellen sekaan vaivaten. Anna taikinan seistä yön yli jääkaapissa ja leivo seuraavana päivänä. Piparit paistetaan 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti