lauantai 12. tammikuuta 2013

Myskikurpitsa-härkäpapupaistos ja lämmin savoijinkaalisalaatti

Myskikurpitsa on viimeisten kuukausien aikana muodostunut uudeksi suosikkirehukseni. Paahdan sitä usein uunissa papujen ja maustekastikkeen kera. Tässä yksi erittäin onnistunut ja arkinen versio.

En tiedä, enkä oikeastaan välitäkään tietää, onko tämän kurttukaalilisukkeen kutsuminen salaatiksi aivan korrektia, mutta ehdottomasti se sopii raskaan uuniruuan oheen.



Myskikurpista-härkäpapupaistos

pienehkö myskikurpitsa (n. 700 g)
5 dl keitettyjä härkäpapuja (tai vastaava määrä valmissäilykkeenä)
3 rkl soijakastiketta
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl muscovadosokeria
1 rkl kuminan seimeniä
1 rkl korianteria
2 valkosipulin kynttä

Kuori ja halkaise myskikurpitsa. Poista siemenet ja pilko palasiksi. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet. Sekoita soijakastike, öljy, sokeri, kumina, korianteri ja valkosipuli keskenään. Voitele kannellinen uunivuoka (myös foliolla peittäminen kelpaa) ja lado sinne kurpitsa ja pavut. Kaada mausteseos joukkoon ja sekoita. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Lämmin savoijinkaalisalaatti

pienehkö savoijin- eli kurttukaali (n. 500 g)
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
n. 2 cm pala inkivääriä
2 rkl hp-kastiketta (tai grillikastiketta)
kylmäpuristettua rypsiöljyä kuullottamiseen

Poista kaalin päälimmäiset lehdet ja suikaloi kaali. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota kaalia, sipulia, valkosipulia ja inkivääriä kasarissa öljyssä noin 10 minuuttia. Lisää hp-kastike, sekoita ja anna hautua vielä muutaman minuutin ajan.

1 kommentti:

  1. Tällanen täysin random kommentti ihmiseltä, joka eksyy tänne ensimmäistä kertaa liian väsyneenä:

    Nauroin aivan hervottomasti sun omakuvauksen alulle. Meni hetki, että sain rauhoituttua ja luettua kuvauksen pidemmälle kuin "Olen eettistä ruokaa". Siis mitään vikaahan ei varsinaisesti tekstissä kokonaisuutenaan ole, mutta väsyneet aivoni eivät jotenkin päässeet yli ensimmäisestä mielikuvasta.

    VastaaPoista